MULTIPLAN Insurance Agency

Ασφαλιστικά Νέα

Εδώ θα βρείτε όλα τα Νέα για το χώρο της Ιδιωτικής Ασφάλησης

Με στόχο τον περαιτέρω εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης, την εύκολη και φιλική εξυπηρέτηση των πολιτών και τον περιορισμό ακόμη και της ψηφιακής γραφειοκρατίας, το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης θέτει σε εφαρμογή τη δυνατότητα παροχής συγκατάθεσης (consent) μέσω του Gov.gr Wallet από τους πολίτες για την ψηφιακή άντληση και διάθεση των δεδομένων τους.

Την πρώτη εφαρμογή της που αφορά στη σύναψη ασφαλιστηρίου συμβολαίου οχήματος παρουσίασαν οι Υπουργοί Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου και Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χρίστος Δήμας, καθώς και ο Πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου, σε συνέντευξη τύπου που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Με τη νέα ψηφιακή υπηρεσία του Gov.gr Wallet οι πολίτες θα δίνουν τη ρητή συγκατάθεσή τους (consent) για τη διάθεση των απαραίτητων δεδομένων τους σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς. Με αυτόν τον τρόπο θα συναλλάσσονται άμεσα και εύκολα, επιτρέποντας την άντληση και διάθεση των συγκεκριμένων κατά περίπτωση στοιχείων τους.

Με τον τρόπο αυτό η καθημερινότητα των πολιτών διευκολύνεται σημαντικά, καθώς θα μπορούν να ολοκληρώνουν διαδικασίες από το κινητό τους τηλέφωνο, χωρίς να χρειάζεται να διακινούν έγγραφα, ούτε έγχαρτα ούτε ψηφιακά.

Στην περίπτωση της σύναψης ασφαλιστήριου συμβολαίου οχήματος η διαδικασία επιταχύνεται και για τις ασφαλιστικές εταιρείες, καθώς θα λαμβάνουν με απόλυτη ασφάλεια και εγκυρότητα τα απαραίτητα στοιχεία του πολίτη και του προς ασφάλιση οχήματος, μέσω άντλησης από τα μητρώα του δημοσίου που είναι ήδη καταχωρισμένα.

Επισημαίνεται ότι ο πολίτης θα δίνει τη συγκατάθεσή του σε κάθε βήμα της διαδικασίας τόσο για την άντληση των στοιχείων του, όσο και για τη διάθεσή τους στην ασφαλιστική εταιρεία με την οποία έχει επιλέξει να συμβληθεί.

Πιο συγκεκριμένα η διαδικασία θα έχει ως εξής:

Αρχικά ο πολίτης θα επικοινωνεί με την ασφαλιστική εταιρεία με την οποία επιθυμεί να συνάψει συμβόλαιο ασφάλισης οχήματος.
Η ασφαλιστική, αφού καταγράψει την επιθυμία του πολίτη να κάνει χρήση της νέας ψηφιακής υπηρεσίας μέσω του Gov.gr Wallet, ζητάει τα βασικά στοιχεία για να εκκινήσει την διαδικασία. Τα στοιχεία αυτά είναι ο ΑΦΜ, το ονοματεπώνυμο του πολίτη και ο αριθμός κυκλοφορίας του οχήματος που επιθυμεί να ασφαλίσει και βρίσκεται στην ιδιοκτησία του.
Στη συνέχεια θα λαμβάνει ειδοποίηση (push notification) στο κινητό του από το Gov.gr Wallet μέσω του οποίου θα ενημερώνεται ότι η συγκεκριμένη εταιρεία και για τον συγκεκριμένο σκοπό που έχει αιτηθεί, ζητά τη διάθεση των απαραίτητων στοιχείων του, δηλαδή άδεια οχήματος, άδεια οδήγησης και στοιχεία κατόχου.
Ο πολίτης, αν επιθυμεί να συνεχίσει, θα δίνει αρχικά τη συγκατάθεσή του για την «άντληση και προβολή» των προς διαβίβαση στοιχείων του και ακολούθως θα ελέγχει την ορθότητά τους.
Έπειτα, θα χορηγεί ή όχι τη συγκατάθεση του για τη διαβίβαση αυτών των στοιχείων στο πληροφοριακό σύστημα της ασφαλιστικής εταιρείας.
Εναλλακτικά οι πολίτες θα μπορούν να παραχωρούν τη συγκατάθεσή τους πέραν του Gov.gr Wallet μέσω εφαρμογής που θα αναπτυχθεί για αυτόν τον σκοπό στο gov.gr.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε επόμενο στάδιο η υπηρεσία θα επεκταθεί και σε άλλες συναλλαγές των πολιτών με δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς μεταξύ των οποίων η μίσθωση αυτοκινήτων, η σύναψη συμβολαίου με παρόχους ενέργειας και τηλεπικοινωνιών, καθώς και η εγγραφή σε βρεφονηπιακούς σταθμούς.

Η υπηρεσία υλοποιείται από το Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας (ΕΔΥΤΕ ΑΕ – GRNET), φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ενώ τα απαιτούμενα στοιχεία θα αντλούνται μέσω του Κέντρου Διαλειτουργικότητας της Γενικής Γραμματείας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου δήλωσε: «Η δέσμευσή μας για ένα κράτος που σέβεται τον πολίτη και θέλει να κερδίζει την εμπιστοσύνη του γίνεται πράξη καθημερινά, με υπηρεσίες όπως η συγκεκριμένη που έρχεται να καταργήσει πιστοποιητικά, χαρτιά και περιττές επισκέψεις ή αποστολές εγγράφων. Δεν είναι μόνο η υπηρεσία που παρουσιάσαμε σήμερα σημαντική αλλά είναι κυρίως το ότι αποτελεί τη βάση για το πώς βλέπουμε την επόμενη μέρα στην επικοινωνία του πολίτη με το κράτος. Στο πως η κατάργηση των πιστοποιητικών, για την οποία ήδη έχουμε μιλήσει και ήδη έχουμε νομοθετήσει, μπορεί τεχνικά να υλοποιηθεί. Η έναρξη γίνεται σήμερα με το consent για τη σύναψη ασφαλιστήριου συμβολαίου μέσω του Gov.gr Wallet. Οι πολίτες κερδίζουν χρόνο, αντίστοιχα τόσο οι ασφαλιστικές εταιρείες όσο και το Ελληνικό Δημόσιο εξοικονομούν πολύτιμους πόρους, ενώ ενισχύεται η διαφάνεια των διαδικασιών. Στη νέα ψηφιακή Ελλάδα περνάμε σε μια νέα εποχή, στην εποχή της διακίνησης δεδομένων και όχι εγγράφων για την ολοκλήρωση διαδικασιών και συναλλαγών, με στόχο να βελτιώνουμε καθημερινά την ζωή των πολιτών και των επιχειρήσεων. Αυτό είναι το ζητούμενο από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και η προσδοκία συνολικά της κοινωνίας από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης».

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε: «Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ήταν το πρώτο που συνήψε Μνημόνιο Συνεργασίας με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, τον Ιανουάριο του 2020. Με κοινή και συντονισμένη προσπάθεια, βούληση, σχέδιο και όραμα, έχουμε καταφέρει να φέρουμε εις πέρας πολλά έργα. Σήμερα πραγματοποιούμε ένα ακόμη, σημαντικό βήμα. Μάλιστα, σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο πεδίο που σχετίζεται άμεσα με την οδική ασφάλεια. Αυτό της ασφάλισης των οχημάτων. Η νέα ψηφιακή υπηρεσία επιτρέπει στους ιδιοκτήτες να προχωρήσουν, εύκολα και γρήγορα, στην ασφάλιση των οχημάτων τους, μέσω της ηλεκτρονικής διάθεσης στοιχείων οχημάτων προς τις ασφαλιστικές εταιρείες. Ευελπιστούμε ότι η λειτουργία της νέας υπηρεσίας, πέρα από τη διευκόλυνση των πολιτών, θα συμβάλλει και στην αύξηση του ποσοστού ασφάλισης των οχημάτων, ένα ζήτημα που ταλανίζει επί μακρόν την ελληνική αγορά, με σοβαρές επιπτώσεις για τους ανθρώπους και τις εταιρείες, ειδικά όταν συμβαίνουν ατυχήματα. Στην ίδια κατεύθυνση, εργαζόμαστε με όλα τα συναρμόδια Υπουργεία, ώστε να συμπληρώσουμε το παζλ των ψηφιακών υπηρεσιών, οι οποίες προσφέρουν στη δημόσια διοίκηση μια πολύτιμη βάση δεδομένων. Πραγματικά πολύτιμη, όχι μόνο γιατί απλοποιεί τις υπηρεσίες, αλλά και γιατί μας παρέχει ακριβείς και ποιοτικές πληροφορίες, οι οποίες είναι αναγκαίες για την ορθή λήψη αποφάσεων, τη διαμόρφωση και την εφαρμογή αποτελεσματικών πολιτικών».

Ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χρίστος Δήμας δήλωσε : «Μια πολύ σημαντική μεταρρύθμιση που για πρώτη φορά ενώνουμε βάσεις δεομένων της Πολιτείας. Με αυτόν τον τρόπο θα αντιμετωπίσουμε συνολικά το πρόβλημα των ανασφάλιστων οχημάτων, θα ελέγξουμε τα απλήρωτα τέλη κυκλοφορίας και θα εντοπίσουμε τα οχήματα που δεν έχουν περάσει τον τεχνικό έλεγχο ΚΤΕΟ.
 Πλέον δεν θα περιμένουμε δηλαδή, έναν τυχαίο, επιτόπιο έλεγχο της τροχαίας για να επιβάλουμε το πρόστιμο, αλλά αυτό θα ενεργοποιείται αυτόματα, έπειτα από την τακτική, ηλεκτρονική διασταύρωση στοιχείων που θα διενεργείται.
Επιπλέον, με την διασταύρωση δεδομένων των οχημάτων, πιστεύουμε πως θα έχουμε λιγότερα ατυχήματα από την αποχή τεχνικού ελέγχου, αρά θα συμβάλλουμε ουσιαστικά και σε αυτό το μεγάλο κοινωνικό ζήτημα των τροχαίων ατυχημάτων και στην βελτίωση της οδικής ασφάλειας. Το γεγονός αυτό, θα έχει σημαντικό αντίκτυπο στην προστασία του περιβάλλοντος, ειδικότερα στην μείωση των εκπομπών ρύπων από τα ανέλεγκτα οχήματα.
Συμβάλλουμε, βέβαια, και στην αύξηση των εσόδων του Κράτους, λόγω της αύξησης του αριθμού των ασφαλιστήριων συμβολαίων, αλλά και της αύξησης που αναμένουμε από την καταβολή των τελών κυκλοφορίας. Επίσης, με το εν λόγω νόμο μειώνονται σημαντικά οι υποθέσεις στα δικαστήρια, καθότι θα μειωθούν αισθητά τα ανασφάλιστα οχήματα.
Ενώ, ο νομοταγής και συνεπής με τις υποχρεώσεις του πολίτης θα νιώσει ότι επιτέλους το Κράτος λειτουργεί στο πεδίο αυτό και δεν κλείνει το μάτι στην ανομία δια της απουσίας του».

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος, Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου δήλωσε: «Η ηλεκτρονική πρόσβαση των ασφαλιστικών επιχειρήσεων σε πληροφορίες και δεδομένα της άδειας κυκλοφορίας οχήματος και της άδειας οδήγησης, η οποία θα γίνεται με τη συγκατάθεση του πελάτη με σκοπό τη σύναψη ασφάλισης οχήματος, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της βελτίωσης των υπηρεσιών που προσφέρουμε στους ασφαλισμένους μας. Οι διαδικασίες θα γίνονται πιο γρήγορα και αποτελεσματικά, μειώνοντας τη γραφειοκρατία και ενισχύοντας τη διαφάνεια και την ανταγωνιστικότητα».

 

Το Άγιο Όρος διαθέτει μία μοναδική διοικητική οργάνωση και ένα μοντέλο management που χαίρει διεθνούς αναγνώρισης.

Γράφει: Κατερίνα Πετρίδης

Στο μυαλό όλων μας το Άγιο Όρος είναι ένας εμβληματικός τόπος θρησκευτικής λατρείας, ένα ιερό προσκύνημα, ένα σύμβολο πνευματικότητας και γαλήνης. Εκατοντάδες χιλιάδες πιστοί συρρέουν κάθε χρόνο στο Περιβόλι της Παναγιάς από κάθε σημείο του πλανήτη.

Αυτό που ελάχιστοι ίσως έχουν σκεφτεί είναι πως το Άγιο Όρος διαθέτει μία μοναδική διοικητική οργάνωση, η οποία διατηρείται απαράλλαχτη εδώ και 11 αιώνες, αποτελώντας πολύτιμη πηγή τεχνογνωσίας και ένα μοντέλο management που χαίρει διεθνούς αναγνώρισης.

Κατ’ αρχάς να πούμε συνοπτικά ότι το Άγιο Όρος είναι μία αυτόνομη μοναστική πολιτεία, στην οποία ζουν περίπου 2.000 μοναχοί διαφόρων εθνικοτήτων, οι οποίοι εφόσον εγκαθίστανται εκεί παίρνουν την ελληνική υπηκοότητα. Στη χερσόνησο του Άθω υπάρχουν 20 μονές, κάθε μία από τις οποίες αυτοδιοικείται, με επικεφαλής τον ηγούμενό της. Θα έλεγε κανείς ότι προσομοιάζει με μία σύγχρονη πολυεθνική εταιρεία, δε νομίζετε; 

Ο Θοδωρής Σπηλιώτης είναι ο άνθρωπος που μετά από πολλές επισκέψεις στο Άγιο Όρος και επισταμένη μελέτη εντόπισε τις αρετές του Αθωνικού Management -όπως το ονόμασε- και κατέγραψε τις αρχές και τις αξίες που το διέπουν στα βιβλία του “The Monk who became CEO” και “1000 yearsAthonian Management”. Έχει δώσει πολλές διαλέξεις με αυτό το αντικείμενο και πρόσφατα μίλησε στο διαδικτυακό συνέδριο που διοργάνωσαν η ΕΣΑΠΕ και η GAMA Global Hellas.

Ας δούμε λοιπόν ποια είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του Αθωνικού Management. Αρχικά πρέπει να τονιστεί πως σε κάθε μοναχό ανατίθεται ένα καθήκον, ένα διακόνημα όπως το αποκαλούν, λέξη που προέρχεται από το ρήμα διακονώ, που σημαίνει υπηρετώ με αφοσίωση, βοηθώ, είμαι χρήσιμος στους άλλους. Η αφοσίωση είναι μία από τις πολύ βασικές έννοιες στο Αθωνικό Management, όπως άλλωστε και η φιλοπονία, η αγάπη δηλαδή για την εργασία και την προσφορά, η πειθαρχία και η συνέπεια. Οι μοναχοί λοιπόν αφοσιώνονται στο διακόνημά τους χωρίς η προσοχή τους να διασπάται από εξωτερικούς παράγοντες και δεν προσπαθούν ποτέ να κάνουν δύο εργασίες ταυτόχρονα. Ολοκληρώνουν τη μία και μετά προχωρούν στην επόμενη.

Κάθε χρόνο οι μοναχοί αναλαμβάνουν διαφορετικό διακόνημα, ώστε να αποκτήσουν την αντίληψη και την εμπειρία όλων των σταδίων λειτουργίας της μονής, να συνεργαστούν όλοι με όλους, να γνωριστούν καλύτερα, να εκτιμήσουν τις ικανότητες των άλλων μοναχών, να αποκτήσουν περισσότερες δεξιότητες, να είναι σε θέση να αναπληρώσουν κάποιον που αποχωρεί. Είναι σημαντικό να τονίσουμε πως σε κάθε νέο διακόνημα που αναλαμβάνουν υπάρχουν οι πιο έμπειροι μοναχοί, οι οποίοι θα τους διδάξουν όσα χρειάζεται και θα τους καθοδηγήσουν.

Ηγέτης των μοναχών σε κάθε μονή είναι ο ηγούμενος, ο οποίος είναι απαραίτητο να διαθέτει συγκεκριμένα προσόντα: Να έχει ήθος, πνευματικότητα, πολύπλευρή παιδεία, διοικητικές ικανότητες, ακλόνητη πίστη, αφοσίωση, άμεμπτη συμπεριφορά, σεμνότητα, ταπεινότητα, εγκράτεια, να είναι παράγοντας ενότητας και να είναι τουλάχιστον 40 ετών. Ξεκινώντας από το τελευταίο, θα πρέπει να επισημάνουμε πως ο περιορισμός της ηλικίας επιβεβαιώνεται και από μελέτες τόσο του Harvart όσο και του ΜΙΤ, που ορίζουν ως τη μέση ηλικία του πετυχημένου επιχειρηματία τα 45 και τα 42 χρόνια αντίστοιχα, καθώς η εμπειρία είναι απολύτως αναγκαία συνθήκη για την επιτυχία.

Η εγκράτεια χαρακτηρίζει την καθημερινότητα της μοναστικής ζωής. Η νηστεία (μόνιμη απουσία κρέατος από τη διατροφή τους και μέτριες ποσότητες φαγητού) είναι η βάση όλων των αρετών για τους μοναχούς, καθώς καθαρίζει όχι μόνο το σώμα, αλλά και το νου και την ψυχή, χαρίζοντας μεγαλύτερη διαύγεια σκέψης. Συνδυάζεται με την τακτική σωματική άσκηση και την καλή ξεκούραση, συμβάλλοντας στη βέλτιστη απόδοση των μοναχών στα καθήκοντά τους.

Ο ηγούμενος πρέπει να μπορεί να κρατά ενωμένη την ομάδα των μοναχών, σαν μια οικογένεια που τη δένουν ισχυροί δεσμοί αφοσίωσης και εμπιστοσύνης. Ας μην ξεχνάμε πως οι μοναχοί αποκαλούν ο ένας τον άλλον αδελφό και τον ηγούμενο πατέρα και έτσι ακριβώς αισθάνονται. Με το ήθος και την πνευματικότητά του, με την πίστη και την ταπεινότητά του, με λίγα λόγια και πολλές πράξεις ο ηγούμενος αποτελεί πηγή έμπνευσης για την ομάδα του και μεταδίδει γενναιόδωρα τις γνώσεις του σε όλους. Στις μέρες μας η ταπεινότητα λείπει από τους ηγέτες. Θεωρούν πως ξέρουν τα πάντα, πως είναι αλάθητοι. Ο σωστός manager δε λειτουργεί αλαζονικά και εγωιστικά, δε φοβάται να αναγνωρίσει τα λάθη του και να ταπεινωθεί. Αντίθετα τα χρησιμοποιεί ως πολύτιμη πηγή μάθησης και διδάσκει στα μέλη της ομάδας του πώς πρέπει να διαχειρίζονται τις αποτυχίες τους.

Εδώ και 11 αιώνες η Αθωνική Πολιτεία λειτουργεί σαν μία καλοκουρντισμένη μηχανή, εφαρμόζοντας σταθερά τις ίδιες μεθόδους και τις ίδιες αρχές, οι οποίες θεσμοθετήθηκαν για πρώτη φορά το 972 μ.Χ. και η τελευταία αναθεώρησή τους έγινε το 1924! Κι όμως η αξία τους έχει αναγνωριστεί διεθνώς, διδάσκονται σε πανεπιστήμια και υιοθετούνται από παγκόσμιους επιχειρηματικούς κολοσσούς. Σίγουρα αξίζει να τις μελετήσετε και να αναλογιστείτε πόσο κοντά βρίσκονται οι δικές σας μέθοδοι και οι δικές σας αρχές.

Την παροχή κινήτρων στις επιχειρήσεις που σήμερα δεν έχουν υποχρέωση να ασφαλιστούν έναντι Φυσικών Καταστροφών διότι έχουν κύκλο εργασιών κάτω από τα 2 εκατ. ευρώ όριο που με το υπό διαβούλευση σχέδιο νόμου το καθιστά υποχρεωτικό, ζήτησε ο ΓΓ του ΕΕΑ και πρόεδρος της Επιτροπής Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης κ. Δ. Γαβαλάκης από τον υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, κ. Χρήστο Τριαντόπουλο ο οποίος και παραβρέθηκε σε συνεδρίαση του ΔΣ του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών.
Ο κ. Γαβαλάκης επισήμανε ότι είναι μείζονος σημασίας η ασφάλιση όσο δυνατόν περισσότερων επιχειρήσεων καθώς τυχόν ζημιά τους σηματοδοτεί αρρυθμία σε όλους τους σχετιζόμενους με την επιχείρηση (εργαζόμενους, πιστωτές, συνεργάτες την οικονομία κ.λπ.). Στο πλαίσιο αυτό και πρότεινε στον υφυπουργό να εξεταστεί αρμοδίως η δυνατότητα κάποιας κινητροδότησης όπως φορολογικής (να απαλλαγούν από τον φόρο ασφαλίστρου) προκειμένου και όσοι δεν υποχρεούνται νομοθετικά να το πράξουν. Ακόμη τόνισε την σημασία συμπόρευσης της ιδιωτικής ασφάλισης με την κρατική αρωγή με αλλαγή της ποσοστιαίας συμμετοχής τους σταδιακά. Επίσης ο ΓΓ του ΕΕΑ χαρακτήρισε ως θετικό το σχέδιο νόμου στο σύνολό του αναμένοντας βέβαια να υπάρξει και συμμετοχή εκπροσώπου από την ασφαλιστική διαμεσολάβηση και τον επιμελητηριακό θεσμό στο Παρατηρητήριο Ιδιωτικής Ασφάλισης καθώς ο επαγγελματίας γνωρίζει σε βάθος τα θέματα και οι θεσμικοί φορείς αποτελούν σύμβουλο της πολιτείας οπότε και οι δύο αυτοί εκπρόσωποι θα συνεισφέρουν σημαντικά στον ρόλο και το έργο του Παρατηρητηρίου. Καταλήγοντας είπε ότι σταδιακώς η κρατική αρωγή θα συμπληρώνεται από τον ρόλο της ιδιωτικής ασφάλισης σε μια κοινή πορεία ώστε να καλυφθεί και το έλλειμα συμμετοχής που σήμερα υπάρχει και έχει επισημανθεί και από διεθνείς οργανισμούς όπως ο ΟΟΣΑ.
Δείτε το βίντεο

 

Πηγή: https://www.insurance-eea.gr/arthra-insurance/d-gavalakis-kinitra-forologika-gia-na-asfalistoyn-enanti-ton-fysikon-katastrofon-oles-oi-epicheiriseis/

Το 2023 η ασφαλιστική αγορά κινήθηκε σε τροχιά ανάπτυξης ακολουθώντας την αναπτυξιακή πορεία της οικονομίας της χώρας. Ο ασφαλιστικός κλάδος επηρεάστηκε με την παραγωγή ασφαλίστρων να ανέρχεται στα 5,3 δισ. ευρώ αυξανόμενη κατά 8,9% σε σχέση με το 2022. Γεγονός που είχε επίπτωση στις ασφαλιστικές ήταν η μεγάλη καταστροφή στη Θεσσαλία από τις ζημιές της κακοκαιρίας Daniel.

Παραγωγή 4,4 δισ. ευρώ συγκεντρώνουν οι 10 μεγαλύτερες σε παραγωγή ασφαλιστικές εταιρείες στην Ελλάδα, με τον κλάδο να συγκεντρώνει συνολικά μέσα στο 2023 5 δισ. ευρώ ασφάλιστρα. Στην πρώτη πεντάδα αποδίδεται περίπου το 60% της συνολικής παραγωγής του κλάδου, ενώ στις πρώτες 10 εταιρείες περίπου πάνω από το 83%.

της Βίκυς Γερασίμου (Ειδική Έκδοση Μεσίτες και Πράκτορες 2024)

 

ασφαλιστικεσ 1

Πηγή: https://www.insurancedaily.gr/oi-10-koryfaies-se-paragogi-asfalistike/

 

 

NN Hellas

 • παραγωγή: 881,8 εκατ. ευρώ
 • κέρδη προ φόρων: 24,3 εκατ. ευρώ
 • SCR: 180%

Η NN Hellas αποτελεί 100% θυγατρική της Ολλανδικής εταιρίας με την επωνυμία NN Continental Europe Holdings BV. Η κύρια δραστηριότητα της Εταιρίας είναι η πώληση ασφαλιστικών και επενδυτικών προϊόντων, παρέχοντας μεταξύ άλλων ασφάλιση ζωής, ασφάλιση συνδεδεμένη με επενδύσεις, ασφάλιση κατά ατυχημάτων και ασφάλιση υγείας για ατομικά και ομαδικά συμβόλαια στην Ελλάδα. Στις 31 Ιανουαρίου 2022, ο Όμιλος NN απέκτησε τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της MetLife με τη συνένωση να ολοκληρώνεται στο τέλος του 2022, καθιστώντας την NN Hellas ηγέτιδα της ασφαλιστικής αγοράς στην Ελλάδα. Η ΝΝ Hellas κατέχει επίσης το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της “ΝΝ Ελληνική Μονοπρόσωπη Ανώνυμη Εταιρία Ασφαλιστικής Πρακτόρευσης”. Το λειτουργικό αποτέλεσμα της εταιρίας ανήλθε σε 47,9 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 16,2 εκατ. ευρώ σε σχέση με την περσινή χρονιά. Τα κέρδη προ φόρων βάσει ΔΠΧΑ υπερδιπλασιάστηκαν το 2023, έχοντας ανέλθει στα 24,3 εκατομμύρια ευρώ συγκριτικά με τα 9,3 εκατομμύρια ευρώ του 2022. Τα εποπτικά ακαθάριστα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα της ενοποιημένης εταιρίας έμειναν στα ίδια επίπεδα με την περσινή χρονιά, σημειώνοντας μία οριακή μείωση της τάξεως των 2,5 εκατομμυρίων ευρώ από τα 884,4 εκατομμύρια ευρώ το 2022 στα 881,9 εκατομμύρια ευρώ το 2023. Ο Δείκτης Φερεγγυότητας (SCR ratio) ανήλθε σε 180% (χωρίς την εφαρμογή των μεταβατικών μέτρων μειώθηκε στο 161%).

Εθνική Ασφαλιστική

 • παραγωγή: 734,3 εκατ. ευρώ
 • ασφαλιστικό αποτέλεσμα σε κέρδος: 34 εκατ. ευρώ
 • SCR: 214%

Η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων της Εθνικής Ασφαλιστικής για το 2023 ανήλθε σε 734,3 εκατ. ευρώ, αυξημένη κατά 12% σε σχέση με το 2022. Οι Ασφαλίσεις Ζωής & Υγείας είναι αυξημένες κατά 10,8% σε ετήσια βάση κυρίως λόγω αυξημένων ασφαλίστρων από τα Ατομικά συμβόλαια Ζωής και από τα Ομαδικά Συνταξιοδοτικά Συμβόλαια. Οι Γενικές Ασφαλίσεις είναι αυξημένες κατά 15,1% σε ετήσια βάση, κυρίως λόγω αυξημένης παραγωγής στον κλάδο Πυρός. Το ασφαλιστικό αποτέλεσμα (καθαρό από αντασφάλεια) ανήλθε σε κέρδος €0,7 εκ. από τα συμβόλαια Ζωής & Υγείας και €33,3 εκ. κέρδος από τα συμβόλαια Γενικών Ασφαλίσεων για το 2023, χωρίς την επιβάρυνση από την αναθεώρηση των παραδοχών των χαρτοφυλακείων υγείας και των ζημιών της κακοκαιρίας Daniel, έναντι κέρδους €12,5 εκ. και 42,9 εκ. αντίστοιχα το 2022. Η Εθνική Ασφαλιστική, έχει μερίδιο 13,9% επί των ακαθάριστων εγγεγραμμένων ασφαλίστρων, διατηρώντας επαρκή κεφάλαια. Ο δείκτης Κεφαλαιακής Απαίτησης Φερεγγυότητας με τη χρήση της προσαρμογής λόγω μεταβλητότητας στη σχετική χρονική διάρθρωση των επιτοκίων άνευ κινδύνου και τη χρήση μεταβατικών μέτρων, ανέρχεται σε 214%. Ο δείκτης Κεφαλαιακής Απαίτησης Φερεγγυότητας, χωρίς τη χρήση του μεταβατικού μέτρου των τεχνικών προβλέψεων αλλά με χρήση της προσαρμοσμένης καμπύλης, ανέρχεται σε 177% από 187% το 2022 .

Eurolife FFH

παραγωγή: 607,9 εκατ. ευρώ

 • κέρδη προ φόρων: 154,8 εκατ. ευρώ στην ΑΕΑΖ και 4,3 εκατ. ευρώ στην ΑΕΓΑ
 • SCR: 168% (ΑΕΑΖ) και 127% (ΑΕΓΑ)

Στη χρήση 2023 η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων της Eurolife FFH παρέμεινε στα υψηλά επίπεδα του 2022 και ανήλθε στα 527,9 εκατ. ευρώ στην ΑΕΑΖ και 80 εκατ. ευρώ στην ΑΕΓΑ.

Σημαντικό μερίδιο στην παραγωγή της ΑΕΑΖ κατέχουν οι πωλήσεις συμβολαίων εφάπαξ ασφαλίστρου. Συνολικά για το 2023 οι εν λόγω πωλήσεις ανήλθαν στα 283,3 εκατ., έναντι των 309 εκατ. ευρώ το 2022. Μετά από την υιοθέτηση των νέων προτύπων χρηματοοικονομικής πληροφόρησης (IFRS 17 & IFRS 9), τα κέρδη προ φόρων ανήλθαν σε 154,8 εκατ. έναντι 226,2 εκατ. το 2022. Το 2023 πραγματοποιήθηκε διανομή μερίσματος προς τους μετόχους ύψους 40 εκατ. ευρώ. Το ασφαλιστικό αποτέλεσμα της εταιρείας ανήλθε στα 17,8 εκατ. , σταθερό σε σχέση με το 2022, αναδεικνύνοτας την θετική κερδόφορία σε τεχνικό επίπεδο ακόμα και μετά την υιοθέτηση του νέου λογιστικού προτύπου. Το 2023 πραγματοποιήθηκε διανομή μερίσματος προς τους μετόχους ύψους 40 εκατ. ευρώ. Ο δείκτης Φερεγγυότητας ΙΙ παραμένει ισχυρός 168%.

Generali

 • παραγωγή: 508,9 εκατ. ευρώ
 • αποτέλεσμα προ φόρων: 0,34 εκατ. ευρώ
 • SCR: 148,1% 

Η GeneraliHellas είναι θυγατρική της Αssicurazioni Generali SpA και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα στις ασφαλίσεις των κλάδων Ζωής και Γενικών Ασφαλίσεων. Το 2023 τα μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα ξεπέρασαν το μισό δισεκατομμύριο φτάνοντας το υψηλό επίπεδο των 508,9 εκατ. ευρώ, υψηλότερα κατά 6,6% σε συγκρίσιμη βάση με το 2022. Επικεντρώνονται στην ανάπτυξη και ενίσχυση των βασικών δραστηριοτήτων, χωρισμένα σε 236,8 εκατ. ευρω σε ασφαλίσεις Ζωής και 272,1 εκατ. σε Γενικές Ασφαλίσεις. Η αύξηση άγγιξε στον κλάδο Ζωής το 10,7% και στον κλάδο Γενικών Ασφαλίσεων το 3,2%. Κατά τη διάρκεια του 2023, τα έκτακτα γεγονότα Φυσικών Καταστροφών, των πλημμυρών Ντάνιελ και των δασικών πυρκαγιών σε πολλές περιοχές της Ελλάδας είχαν επίδραση άνω των 400 εκατ. στην ελληνική ασφαλιστική αγορά από την οποία το μερίδιο της Generali Hellas ήταν 119,2 εκατ. σε μεικτό επίπεδο λόγω της ηγετικής της θέσης στον κλάδο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Παρά τη σημαντική αυτή επίπτωση, η Generali Hellas παρουσίασε θετικό λειτουργικό αποτέλεσμα 6,7 εκατ. ευρώ, ενώ το αποτέλεσμα μετά από φόρους σημείωσε οριακές ζημιές ύψους -1,02 εκατ. ευρώ. Η Εταιρεία εφαρμόζει από 01.01.2023 τα νέα λογιστικά πρότυπα, ΔΠΧΑ 17 & ΔΠΧΑ 9 τα οποία οδήγησαν το Μετοχικό Κεφάλαιο στο ύψος των 213,7 εκατ. ευρώ, συμπεριλαμβανομένης της επίδρασης από τα έκτακτα φυσικά γεγονότα που αντισταθμίζονται από την αύξηση της αποτίμησης των περιουσιακών στοιχείων κατά 32,1 εκατ. ευρώ( μετά από φόρους) ακολουθώντας τις καλύτερες επιδόσεις της οικονομίας με χαμηλότερα επιτόκια και μείωση των πιστωτικών περιθωρίων το 2023. Για το έτος 2023, η Generali Hellas Α.A.Ε κάλυψε επαρκώς το σύνολο των κεφαλαιακών απαιτήσεών της που απορρέουν από το σύστημα της Φερεγγυότητας ΙΙ. Ο δείκτης φερεγγυότητας SCR (SCR ratio) διαμορφώθηκε σε 148,1% με τη χρήση της προσαρμογής λόγω μεταβλητότητας στη σχετική διάρθρωση των επιτοκίων άνευ κινδύνου (volatility adjustment).

Allianz

 • παραγωγή ασφαλίστρων: 437,5 εκατ. ευρώ
 • αποτελέσματα προ φόρων: 12,8 εκατ. ευρώ
 • SCR: 143,2%

Η εταιρία είναι μέλος του ομίλου Allianz και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και την Κύπρο στις ασφαλίσεις κλάδων ζωής και ζημιών. Στις 31 Μαΐου 2023, ολοκληρώθηκε, η συγχώνευση με την ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΠΙΣΤΗ. Η συνολική εγγεγραμμένη παραγωγή ασφαλίστρων της ενοποιημένης εταιρείας για το έτος 2023 ανήλθε στα 437,5 εκατ. ευρώ των οποίων 131,9 εκατ. ευρώ αφορούσαν τις ασφαλίσεις ζωής (περιλαμβάνεται η παραγωγή των Unit Linked) και 305,6 εκατ. ευρώ ασφαλίσεις κατά ζημιών, σημειώνοντας συνολική αύξηση 7% σε σύγκριση με το άθροισμα της παραγωγή του 2022 των δύο εταιρειών. Τα αποτελέσματα προ φόρων βάσει ΔΠΧΑ της ενοποιημένης εταιρίας διαμορφώθηκαν σε 12,8 εκατ. ευρώ για το 2023. Τα αποτελέσματα από την επενδυτική δραστηριότητα της ενοποιημένης εταιρίας ανήλθαν σε 11,4 εκατ. ενώ τα ιδία κεφάλαια βάσει ΔΠΧΑ ανήλθαν στα 255,6 εκατ ευρώ. Για το έτος 2023, η εταιρία κάλυψε επαρκώς το σύνολο των κεφαλαιακών απαιτήσεών της που απορρέουν από το πλαίσιο της Φερεγγυότητας ΙΙ. Ο δείκτης φερεγγυότητας SCR (SCR ratio) διαμορφώθηκε στο 143,2% με τη χρήση των μεταβατικών μέτρων (με τη χρήση της προσαρμογής λόγω μεταβλητότητας στη σχετική διάρθρωση των επιτοκίων άνευ κινδύνου (volatility adjustment) και 139% χωρίς τη χρήση αυτού.

Interamerican

 • παραγωγή: 431 εκατ. ευρώ
 • αποτελέσματα προ φόρων: 24,1 εκατ. ευρώ
 • SCR:: 126%

Τον Φεβρουάριο του 2023 η Interamerican Ζωής απέκτησε κατόπιν εγκρίσεων από τις αρμόδιες εποπτικές αρχές το 100% του μετοχικού κεφαλαίου της ασφαλιστικής εταιρίας «Ορίζων Α.Ε. Γενικών Ασφαλίσεων» με στόχο την αξιοποίηση της μικτής άδειας και την ενοποίηση των νομικών οντοτήτων της Ιντεραμέρικαν Ζωής και Ζημιών σε μια κοινή νομική οντότητα. Η συγχώνευση των τριών εταιριών Ιντεραμέρικαν Ζωής, Ιντεραμέρικαν Ζημιών και Ορίζων έλαβε έγκριση από το ΓΕΜΗ στις 28 Δεκεμβρίου 2023 και η νέα κοινή οντότητα μετονομάστηκε σε Ιντεραμέρικαν Ελληνική Ασφαλιστική Ανώνυμη Εταιρία.

Η Ιντεραμέρικαν, η οποία είναι μέλος του ομίλου Achmea, δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και ασκεί ασφαλίσεις κλάδων ζωής και ζημιών. Η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων για το έτος 2023 ανήλθε στα 431 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 52 εκατ. ευρώ αφορούσαν τις ασφαλίσεις ζωής (προϊόντα ασφάλισης ζωής και ζωής που συνδέεται με επενδύσεις) και 379 εκατ. ευρώ τις ασφαλίσεις κατά ζημιών (προϊόντα ασφάλισης υγείας), σημειώνοντας αύξηση 165% σε σύγκριση με το 2022, ως αποτέλεσμα της συγχώνευσης. Ενσωματώνοντας το αποτέλεσμα της πρώην εταιρίας ζημιών στην συγκριτική παραγωγή του 2022, η αυξηση για το 2023 ανήλθε σε 8% (παραγωγή ασφαλίστρων 2022: 400 εκατ. ευρώ). Τα αποτελέσματα προ φόρων της εταιρίας και των θυγατρικών της διαμορφώθηκαν σε 24,1 εκατ. ευρώ κέρδη για το 2023 έναντι 57,4 εκατ. ευρώ κέρδη το 2022 βάσει της χρηματοοικονομικής πληροφόρησης που συντάχθηκε για σκοπούς ενοποίησης. Τα αποτελέσματα της εταιρίας επηρεάστηκαν θετικά από την αυξημένη παραγωγή και την διατήρηση του χαρτοφυλακίου στα ίδια επίπεδα σε σχέση με το προηγούμενο έτος, καθώς και από το αποτέλεσμα των επενδύσεων. Αρνητική επίδραση στα αποτελέσματα είχαν οι έκτακτες μεγάλες ζημιές από ακραία καιρικά φαινόμενα και καταστροφικά γεγονότα (πλημμύρες και δασικές πυρκαγιές) σε ασφαλίσεις περιουσίας και αυτοκινήτων, ενώ στον κλάδο υγείας αρνητική επίδραση είχε η πίεση του πληθωρισμού που επηρέασε αρνητικά το κόστος αποζημιώσεων και διαχείρισης των περιστατικών καθώς και η αύξηση της συχνότητας των περιστατικών. Για το έτος 2023 η εταιρία κάλυψε επαρκώς το σύνολο των κεφαλαιακών απαιτήσεών της που απορρέουν από το πλαίσιο της Φερεγγυότητας ΙΙ. Ο δείκτης φερεγγυότητας SCR (SCR ratio) διαμορφώθηκε σε 126% με τη χρήση της προσαρμογής λόγω μεταβλητότητας στη σχετική διάρθρωση των επιτοκίων άνευ κινδύνου (volatility adjustment) (2022:176%) ενώ χωρίς την χρήση τους ο δείκτης φερεγγυότητας SCR διαμορφώθηκε σε 122% (2022: 171%).

ERGO

 • παραγωγή: 275,7 εκατ. ευρώ
 • κέρδη προ φόρων: 44,2 εκατ. ευρώ
 • SCR: 143%

ERGO δραστηριοποιείται κατά κύριο λόγο εντός της ελληνικής επικράτειας ασκώντας δραστηριότητες ασφάλισης κατά Ζημιών, ασφάλισης Ζωής και Υγείας, και μέσω καθεστώτος Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών ασφαλίζει σε ορισμένες Ευρωπαϊκές χώρες νομικά πρόσωπα ελληνικών συμφερόντων έναντι συγκεκριμένων κίνδυνων. Είναι μέλος του γερμανικού ασφαλιστικού Ομίλου ERGO, ο οποίος ανήκει στον Όμιλο της Munich Re, έναν από τους μεγαλύτερους αντασφαλιστές παγκοσμίως. Από 1.1.2023 εφαρμόζει τα νέα λογιστικό πρότυπα ΔΠΧΑ 9 & ΔΠΧΑ 17 (IFRS 9 & IFRS 17) αναφορικά με τις χρηματοοικονομικές της καταστάσεις. Η συνολική παραγωγή ακαθάριστων εγγεγραμμένων ασφαλίστρων (συμπεριλαμβανομένων των επενδυτικών συμβολαίων) για το έτος 2023 ανήλθε στα 275,7 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 8% σε σύγκριση με το έτος 2022, εκ των οποίων 257,6 εκατ. ςυρώ αφορούν σε δραστηριότητες ασφάλισης κατά Ζημιών και 18,1 εκατ. ςυρώ δραστηριότητες ασφάλισης Ζωής. Το αποτέλεσμα μετά από φόρους της Εταιρείας για την χρήση 2023 κατά ΔΠΧΑ 17 διαμορφώθηκε σε κέρδη 37,9 εκατ. ευρώ, έναντι ζημιάς 7,1 εκατ. ευρώ κατά την προηγούμενη χρήση. Το 2023 επηρεάστηκε από το κόστος των φυσικών καταστροφών, το οποίο μετριάστηκε με την χρήση της αντασφάλειας και την θετική εξέλιξη των αποζημιώσεων προηγούμενων ετών. Επιπλέον, η κερδοφορία ενισχύθηκε από το αυξημένο επενδυτικό αποτέλεσμα σε σχέση με το 2022, λόγω υψηλότερου τακτικού εσόδου από τόκους ομολόγων και της θετικής αποτίμησης των αμοιβαίων κεφαλαίων. Ο δείκτης κάλυψης της κεφαλαιακής απαίτησης φερεγγυότητας διαμορφώθηκε σε 143% (έναντι 136,2% το 2022). Αντίστοιχα, ο δείκτης κάλυψης της ελάχιστης κεφαλαιακής απαίτησης φερεγγυότητας διαμορφώθηκε στο 277,2% (έναντι 259,8% το 2022).

Alpha Life

 • παραγωγή: 267 εκατ. Ευρώ
 • κέρδη προ φόρων: 10,9 εκατ.
 • SCR: 219%

Η Εταιρία “AlphaLife Ανώνυμος Ασφαλιστική Εταιρία Ζωής” είναι θυγατρική της “Alpha Services & Holdings” και δραστηριοποιείται στον ασφαλιστικό κλάδο και ειδικότερα στον τομέα των Ασφαλίσεων Ζωής. Η Εταιρία ιδρύθηκε το 2007 και ανήκει σε ποσοστό 99.92% στην της “Alpha Services & Holdings” και σε ποσοστό 0.08% στην Εταιρία Alpha Διαχειρίσεως Ακινήτων και Επενδύσεων Α.Ε. Εξειδικεύεται στην δραστηριοποίηση στον τομέα των αποταμιευτικών/επενδυτικών ασφαλιστικών προγραμμάτων με την μορφή των συνταξιοδοτικών/παιδικών και εν γένει ασφαλιστικών προγραμμάτων .

Το 2023, συνέχισε την ανοδική πορεία παρουσιάζοντας αύξηση της παραγωγής ασφαλίστρων και του πλήθους των ασφαλιστηρίων συμβολαίων ενισχύοντας την παρουσία της στην ελληνική αγορά. Σημείωσε αύξηση των μικτών εγγεγραμμένων ασφάλιστρων κατά 47% σε 267 εκατ. ευρώ το 2023 έναντι 181.3 εκατ. ευρώ το 2022. Ο δείκτης Κεφαλαιακής Επάρκειας SCR διαμορφώθηκε στο 219%.

Groupama

 • παραγωγή: 212,7 εκ. ευρώ (+19,4%)
 • προ φόρων λειτουργικό αποτέλεσμα : -3,6 εκατ. ευρώ
 • SCR: 134,8%

Παρά τις προκλήσεις που αντιμετώπισε η ασφαλιστική αγορά, η Groupama Ασφαλιστική κατάφερε να βελτιώσει σημαντικά την παραγωγική της δραστηριότητα το 2023, επιδεικνύοντας ανοδική τάση στους κύριους κλάδους ασφάλισης. Το 2023, ο κύκλος εργασιών της eταιρείας ανήλθε σε 212,7 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένων των επενδυτικών προϊόντων), καταγράφοντας αύξηση 19,4% σε σύγκριση με το περασμένο έτος. Οι πιο σημαντικοί κλάδοι παραγωγής είναι οι ασφαλίσεις ιατρικών δαπανών, ο κλάδος αστικής ευθύνης αυτοκινήτου, ο κλάδος ασφάλισης πυρός και λοιπών υλικών, και ο κλάδος ασφάλισης με συμμετοχή στα κέρδη. Συνολικά αντιπροσωπεύουν το 81,5% της συνολικής παραγωγής για το 2023 (μεικτά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα). Η παραγωγή των αναφερόμενων κλάδων παρουσίασε αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη χρήση κατά 21,8%. Ο κλάδος ιατρικών δαπανών αυξήθηκε κατά 16,4%, ο κλάδος ασφάλισης με συμμετοχή στα κέρδη κατά 45,7% αντανακλώντας την αύξηση στα ομαδικά συνταξιοδοτικά συμβόλαια (DAF), ο κλάδος ασφάλισης πυρός και λοιπών υλικών κατά 17,1% και ο κλάδος αστικής ευθύνης αυτοκινήτου παρουσίασε αύξηση κατά 1%. Το προ φόρων λειτουργικό αποτέλεσμα της Εταιρίας με βάση τα πρότυπα ΔΠΧΠ 9 και ΔΠΧΠ 17, ανήλθε το 2023 σε -3,6 εκατ. ευρώ. Τα ποσοστά κάλυψης της κεφαλαιακής απαίτησης φερεγγυότητας (SCR) και της ελάχιστης κεφαλαιακής απαίτησης φερεγγυότητας (MCR) ανέρχονται για το 2023 σε 134,8% (149,1% το 2022) και 266,3% (305,2% το 2022) αντίστοιχα

Ιντερσαλόνικα

 • Παραγωγή: 140,6 εκατ. ευρώ
 • συνολικά κέρδη: 20,1 εκατ. ευρώ
 • SCR: 213,4%

Το 2023 η ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ διατήρησε την αναπτυξιακή της τροχιά, καταγράφοντας αύξηση εγγεγραμμένων ασφαλίστρων της τάξης του 11% (2023: 140.679.566 ευρώ, 2022: 126.694.349 ευρώ), προερχόμενη κατά κύριο λόγο από τον κλάδο βοήθειας και δευτερευόντως από τους κλάδους αστικής ευθύνης χερσαίων οχημάτων, χερσαίων οχημάτων και πυρός. Tο ποσό της κεφαλαιακής απαίτησης φερεγγυότητας (SCR) με βάση την τυποποιημένη μέθοδο ανέρχεται σε 72,8 εκατ. ευρώ, ενώ τα επιλέξιμα ίδια κεφάλαια ανέρχονται στο ποσό των 155,4 εκατ. ευρώ, με πλεόνασμα κεφαλαίων ποσού 82,5 εκατ. ευρώ και δείκτη κάλυψης 213,4%. Η ελάχιστη κεφαλαιακή απαίτηση (MCR) με βάση την τυποποιημένη μέθοδο ανέρχεται σε 25,1 εκατ. ευρώ, ενώ τα επιλέξιμα ίδια κεφάλαια ανέρχονται στο ποσό των 155,4 εκατ. ευρώ, με πλεόνασμα κεφαλαίων ποσού 130,2 εκατ. ευρώ και δείκτη κάλυψης 618,1%.

Mε μία επιστολή, ο πρόεδρος της εταιρείας “Ελληνικά Γαλακτοκομεία”, Δημήτριος Σαράντης εκφράζει τις ευχαριστίες του στο ασφαλιστικό σχήμα που επέδειξε “γρήγορα αντανακλαστικά και στάθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό μας” στην κάλυψη των καταστροφών από την κακοκαιρία Daniel.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει:

Με το παρόν θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τις ασφαλιστικές εταιρείες « Interamerican ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ Α.Ε.», η οποία είχε τη μεγαλύτερη συμμετοχή (40%) και τη συνολική ευθύνη συντονισμού της αποζημίωσης, «Generali HELLAS ΑΑΕ» (30.5%), «Εθνική Ασφαλιστική.» (19%), «AIG EUROPE SA» (6.5%) και «INTERASCO Α.Ε.Γ.Α.» (4%). Όλες οι εταιρίες επέδειξαν γρήγορα αντανακλαστικά και στάθηκαν από την πρώτη στιγμή στο πλευρό μας. Οι εκπρόσωποι και οι εντεταλμένοι σύμβουλοί τους με ενσυναίσθηση και επαγγελματική ηθική δρομολόγησαν τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να αποζημιωθούμε το ταχύτερο δυνατόν και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα άμεσα.

Επιπλέον, ευχαριστούμε τους πραγματογνώμονες κ.κ. Βασίλειο Βήχα (ΜΕΝΤΩΡ Α.Ε.) και Ηλία Γαλάνη (ΠΑΣΚΑΛ & ΣΤΡΑΤΗΣ) για την αγαστή συνεργασία και την ταχύτητα με την οποία ολοκλήρωσαν το έργο τους.

Τέλος, εκφράζουμε τις ευχαριστίες μας στους κ.κ. Κωνσταντίνο και Στέλιο Κροκιδά ( PENCO INSURANCE BROKERS) και στον κ. Δημήτρη Βαρδούλη (ΒΑΡΔΟΥΛΗ Ε.Ε.) τόσο για τον συντονισμό και διαχείριση της ζημιάς αλλά και τη συνδρομή τους κατά τη σύναψη της ασφαλιστικής σύμβασης,  καθώς επίσης και στον κ. Δημήτρη Καράμπελα, Σύμβουλο Ζημιών, ο οποίος στάθηκε αρωγός μας στη διαδικασία αυτή”.

 

Πηγή: https://insuranceworld.gr/128803/eidiseis/asfalistikes-eidiseis/to-efcharisto-tou-d-saranti-stis-asfalistikes-gia-tin-kalypsi-ton-katastrofon-apo-ton-daniel/

Ασφαλιστικά Νέα

MULTIPLAN Insurance Agency Ασφαλίσεις Ολων των Κλάδων με τις Καλύτερες Ασφαλιστικές Εταιρείες
Η Multiplan Insurance Agency (MIA) είναι μια εταιρεία ασφαλιστικής διαμεσολάβησης η οποία προσφέρει, με την εμπειρία 30 χρόνων των συνεργατών της, την δυνατότητα σχεδίασης λύσεων στις ασφαλιστικές σας ανάγκες.

MULTIPLAN INSURANCE AGENCY

Κατεχάκη 44, 11525 Αθήνα

210 67 20 495 - 210 67 20 483

+30 694 42 89 585

210 67 46 150

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.