MULTIPLAN Insurance Agency

Ασφαλιστικά Νέα

Εδώ θα βρείτε όλα τα Νέα για το χώρο της Ιδιωτικής Ασφάλησης

 Τα κρύα άργησαν αλλά ήρθαν, οι διακοπές των Χριστουγέννων πλησιάζουν, τα χιονοδρομικά κέντρα έχουν ανοίξει τις πύλες τους και περιμένουν τις… ορδές όσων επιζητούν την περιπέτεια και την επαφή με τη χειμωνιάτικη φύση.

Έτσι, λοιπόν, η βρετανική ένωση τουριστικών και ταξιδιωτικών γραφείων ABTA και το Υπουργείο Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας της χώρας καλούν εκείνους που θα επιδοθούν στα αγαπημένα τους χειμερινά σπορ επ’ αφορμή των χριστουγεννιάτικων διακοπών να βεβαιωθούν ότι διαθέτουν την ανάλογη ασφαλιστική κάλυψη για ταξιδιώτες.

Ένα εκατομμύριο Βρετανοί, για παράδειγμα, αναμένεται να επισκεφθούν χιονοδρομικά κέντρα φέτος τον χειμώνα, ωστόσο εκατοντάδες χιλιάδες (29%) είναι ανασφάλιστοι.  

Οι οδηγίες συνοπτικά έχουν ως εξής:

1. Βεβαιωθείτε ότι έχετε την κατάλληλη ασφάλεια ταξιδίου – που περιλαμβάνει δηλαδή και κάλυψη για χειμερινά σπορ.

2. Να είστε σε καλή φόρμα για σκι. Καλό είναι να έχετε ξεκινήσει γυμναστική τουλάχιστον 8 εβδομάδες πριν από τις διακοπές σας, ώστε να απολαύσετε στο έπακρο το χιόνι και τον φρέσκο αέρα, αλλά και να προλάβετε πιθανούς τραυματισμούς. Σε αυτόν τον σύνδεσμο βρίσκεται σειρά ασκήσεων ειδικά για σκιέρ

3. Επιλέξτε τον κατάλληλο εξοπλισμό. Μη διστάσετε να τον επιστρέψετε αν κάτι σας προβληματίζει. Πάρτε μαζί αρκετά ειδικά ενδύματα και κράνος, ή βεβαιωθείτε ότι θα υπάρχουν κράνη για να νοικιάσετε.

4. Προσοχή στον ήλιο. Προμηθευτείτε αντηλιακό με υψηλό δείκτη προστασίας. Μπορείτε να καείτε ακόμα κι όταν έχει συννεφιά, ιδιαίτερα δε πρέπει να προσέξετε τα παιδιά.

5. Κάντε σκι με εκπαιδευτή ή οδηγό, αν δεν είστε πολύ σίγουροι για τον εαυτό σας και οπωσδήποτε αν θέλετε να κάνετε σκι ή σνόουμπορντ εκτός πίστας.

6. Πάρτε μαζί χάρτη πιστών και προσέχετε τα τελεφερίκ. Διαλέξτε πίστες κατάλληλες για το επίπεδό σας, καθώς και της παρέας σας. Έχετε πάντα μαζί σας έναν χάρτη πιστών, ενημερωθείτε για τα δρομολόγια των τελεφερίκ –ώστε να μην ξεμείνετε στο βουνό– και αφήστε αρκετό ελεύθερο χώρο στους άλλους.

Ο Μark Tanzer, διευθυντής της ABTA, σημειώνει χαρακτηριστικά: «Καθώς οι θερμοκρασίες πέφτουν και ο κόσμος αρχίζει να σχεδιάζει τις χειμερινές διακοπές του, τους παροτρύνουμε να κάνουν την κατάλληλη ασφάλεια ταξιδίου μέρος των προετοιμασιών τους. Οι χειμερινές διακοπές συχνά περιλαμβάνουν δραστηριότητες που ίσως δεν καλύπτονται από τα συνήθη συμβόλαια ταξιδίου, και όσοι κάνουν διακοπές πρέπει να βεβαιωθούν ότι καλύπτονται για οποιαδήποτε δραστηριότητα προγραμματίζουν».

Στην ίδια γραμμή κι ο Martin Redmond, στέλεχος της ομάδας Know Before You Go του υπουργείου, δηλώνει: «Είτε είστε έμπειροι σκιέρ είτε κατεβαίνετε τις πλαγιές για πρώτη φορά, είναι κρίσιμο να έχετε την κατάλληλη ασφάλιση. Όσοι δεν το κάνουν ρισκάρουν ιατρικά έξοδα χιλιάδων λιρών, οπότε παροτρύνουμε τους πολίτες που θα κάνουν ένα διάλειμμα για χειμερινά σπορ να επιλέξουν συμβόλαιο που τους καλύπτει για οτιδήποτε θέλουν να κάνουν».

«Το Υπουργείο Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας» συνεχίζει «παρέχει υποστήριξη στους Βρετανούς πολίτες που θα συναντήσουν δυσκολίες στο εξωτερικό. Ωστόσο, δεν μπορούμε να πληρώσουμε νοσήλια αν νοσηλευτείτε και δεν μπορούμε να κανονίσουμε τη μεταφορά σας με αεροπλάνο πίσω στην πατρίδα. Επομένως, κάντε την έρευνά σας, αποκτήστε κάλυψη και διαβάστε τα ψιλά γράμματα ώστε να βεβαιωθείτε ότι θα θυμάστε (…) τις διακοπές σας για τους σωστούς λόγους».

Πηγή: nextdeal.gr


Ασφαλιστικά Νέα

MULTIPLAN Insurance Agency Ασφαλίσεις Ολων των Κλάδων με τις Καλύτερες Ασφαλιστικές Εταιρείες
Η Multiplan Insurance Agency (MIA) είναι μια εταιρεία ασφαλιστικής διαμεσολάβησης η οποία προσφέρει, με την εμπειρία 30 χρόνων των συνεργατών της, την δυνατότητα σχεδίασης λύσεων στις ασφαλιστικές σας ανάγκες.

MULTIPLAN INSURANCE AGENCY

Κατεχάκη 44, 11525 Αθήνα

210 67 20 495 - 210 67 20 483

+30 694 42 89 585

210 67 46 150

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.